Schumacher, penalizat cu cinci poziţii pe grilă la Monaco

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 14.05.2012
Michael Schumacher va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start de la Monaco după ce a fost considerat vinovat de producerea accidentului cu Bruno Senna.

Michael Schumacher şi Bruno Senna au abandonat în turul 13 al Marelui Premiu al Spaniei după ce pilotul echipei Mercedes l-a lovit puternic din spate pe brazilian la intrarea în primul viraj, ambele monoposturi fiind grav avariate în urma impactului.

Incidentul a fost analizat de comisari la finalul cursei, iar aceştia au considerat că Schumacher este singurul vinovat de producerea acestuia. Astfel, conform regulamentului, septuplul campion mondial va pierde cinci poziţii pe grila de start în Marele Premiu al statului Monaco din 24-27 mai.

Germanul consideră însă că Senna este singurul vinovat pentru producerea accidentului, întrucât şi-a schimbat traiectoria în apropierea primului viraj.

"M-am uitat la înregistrare şi poţi vedea că s-a mutat la dreapta pentru a-şi apăra poziţia pe interior, dar în faza de frânare s-a mutat la stânga în faţa mea. Am încercat să-l evit din nou pe interior, dar a fost prea târziu. Este foarte frustrant şi mă deranjează foarte mult acest lucru", a precizat el.

În schimb, Senna consideră că nu a greşit cu nimic în timpul duelului cu Schumacher şi că acesta din urmă şi-a schimbat strategia de depăşire într-o manieră nepotrivită.

"Evident că nu va spune că a fost vina lui, dar el avea pneuri mult mai noi decât ale mele, eu eram deja pe pneuri vechi, aşa că punctele de frânare nu erau aceleaşi pentru primul viraj.

Îl văzusem deja pe Romain Grosjean care frânase foarte târziu când m-a lovit în primul viraj şi nu am vrut ca Schumacher să facă la fel. Când am frânat, probabil că el a încercat să treacă pe lângă mine şi m-a lovit, aşa că ce pot să fac?", se întreabă brazilianul.

Comentarii (12)

  • Aberant.
    Conform regulamentului,parca pilotii au voie sa schimbe directia o singura data in apararea pozitiei care o detin,deci,din punctul meu de vedere sunt de acord cu Schumi,Senna a schimbat de doua ori directia,prima oara i-a inchis "poarta" pe exterior iar Schumi a incercat sa depaseasca pe interior,unde s-a bagat si Senna...
    29 9
  • Simona
    Senna e un habarnist, un pericol pe pista, nu are ce cauta in F1 !!!
    16 11
  • salutare
    nu stiu de ce va tot dati cu parerea,cand stewarzii au mai multe date ca si noi,atat video,cat si de telemetrie,astfel ca iau decizia buna de fiecare data.Ca noua ne convine sau nu,asta e altceva!
    13 15
  • E greu de spus , pare ca Schumacher a gresit(l-a cam lovit in plin),pe de alta parte o avea si el dreptate intr-o oarecare masura(de regula a recunoscut cand a gresit).oricum cursa nr 5 ratata, urmatoarea ratata,din ce in ce mai bine ce sa mai.Suna promitator!Dar cea mai tare faza e cum isi conserva el nenorocitele de pneuri in calificari pt a abandona in cursa.
    11 5
  • gigilica
    poliță
    aceasta penalizare este inca o polita platita de tataia Bernie pt ca mercedes nu vrea sa semneze acordul concorde!
    11 4
  • nu este greu de spus
    se vede clar la intrare in viraj Senna s-a incadrat catre interiorul virajului, iar Schumi catre exterior, dupa care Senna a lasat monopostul catre exterior. Ce voiati sa faca batranul in cazul asta? sa ramana pe exterior sau sa incerce sa evite pe interior.
    13 1
  • @
    petarda de pilot...un trist care nu mai detine masina competitiva si o da in kamikaze nu e prima data cand are iesiri de taran...imi aduc bine aminte incidentu cu saracu barichelo care cred ca a pierdut 2-3 ani din viata la ce spaima o tras cand tataia a vrut sal scoata din cursa la 300+ km la ora
    4 14
  • Chiar ma intrebam unde sunt cei care il urasc pe Schumacher,nu e posibil sa se rateze o asemenea ocazie
    11 2
  • bing bang
    shumi
    oare de cate ori nu a facut si el la fel cand era tanar si se aventura in depasiri si situatii si mai urate, eu zic ca si alti ii platesc lui cu aceasi moneda,
    5 9
  • Bogdan
    Salutare
    Ok
    0 4
  • painkiller
    bing bang
    comentezi ca sa nu adormi!
    regulamnetul actual se refera la o singura schimbare a directiei monopostului. regulamentul in f1 pana sa se dileasca bernie de tot, era pentru piloti nu pentru domnisoare gen senna.
    9 1
  • Bogdan
    Frustrare
    Este evident pentru un profan ca mine ca Sena a dansat in fata lui la intrarea in viraj. Pentru cei care cunosc regulamentele si sportul asta la nivel de profesionism poate ca lucrurile stau altfel.
    Insa ... sunt turbat de furie ca cel cu care tin fara rezerve si fara de care, pentru mine, F1 va fi ca o rosie sintetica - din alea de se vand acum in Romania si care nu au nici un gust - nu poate sa puna in practicaenorma experienta pe care o are si sa condica ceva mai prudent. Mie mi se pare ca a exagerat acolo, ca si-a pierdut capul. Nu era loc fizic sa il depaseasca la faza aia. Decat daca Senna se dadea la o parte. Ori ... in punctul ala virajului ... nu ai voie sa te astepti ca ala din fata ta sa se dea la o parte.
    Daca vrea sa continue si la anul in F1, Schumi trebuie sa devina consistent. Altfel ... nici macar moralul lui nu il va mai ajuta sa spere.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru