Schumacher recunoaşte că este vinovat de producerea accidentului

de Daniel Popescu
Sambata, 21.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a admis că este responsabil de producerea accidentului din finalul celei de-a doua sesiuni de antrenamente de la Hockenheim.

Am derapat pe circuit pentru că mi-am pierdut puţin concentrarea. În acel moment vorbeam prin radio şi ajustăm nişte setări

Michael Schumacher
Pilot Mercedes AMG
Michael Schumacher a fost protagonistul unui accident în ultimele minute ale celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Germaniei.

Septuplul campion mondial a pierdut controlul volanului la ieşirea dintr-un viraj şi s-a lovit puternic de barierele de protecţie, astfel că avariile la partea frontală şi cea din spate a monopostului Mercedes au fost severe. La finalul sesiunii, Schumacher a dezvăluit că accidentul a fost cauzat de o lipsă de concentrare, întrucât în acel moment discuta prin radio cu inginerul său de cursă şi modifica setările monopostului.

"Este evident că modul în care am terminat sesiunea nu a făcut parte din plan şi îmi pare rău că greşeala mea le-a dat băieţilor mai mult de muncă. Pur şi simplu am derapat pe circuit pentru că mi-am pierdut puţin concentrarea.

În acel moment vorbeam prin radio şi ajustăm nişte setări. Dar asta face parte din joc", a declarat pilotul echipei Mercedes.

Schumacher a fost suficient de bărbat să recunoască

Martin Brundle
Comentator SkySports
În mod obişnuit, piloţii evită să-şi asume responsabilitatea în cazul producerii unui accident, preferând să afirme că a existat o defecţiune misterioasă la monopost sau că acesta s-a comportat într-un mod nefiresc.

Reacţia sinceră a lui Schumacher a fost remarcată şi de fostul pilot Martin Brundle, în prezent comentator la postul britanic de televiziune SkySports. "Schumacher a lovit trei părţi ale monopostului Mercedes pentru că vorbea prin radio şi nu se concentra. A fost suficient de bărbat să recunoască", a precizat el pe reţeaua de socializare Twitter.

Via Mercedes

Comentarii (1)

  • inca o faza in care Shumi ne demonstreza ca este un barbat adevarat si un pilot cu stima fata de sportul pe care il face si in care isi asuma toate responsabilitatile pentru ceia ce face...tot respectul pentru el...bravo
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru