Special: Doru Sechelariu, dubla victorie in Singapore!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 29.09.2008
Pilotul roman Doru Sechelariu a obtinut in weekend doua victorii rasunatoare pe circuitul Marina Bay din Singapore, in cadrul campionatului Formula BMW Pacific.

Doru Sechelariu a concurat in acest sezon in Formula BMW Europa, iar in weekend a fost invitat sa participe la etapa din Singapore din cadrul competitiei Formula BMW Pacific.

Romanul a avut astfel ocazia de a pilota pe cel mai mediatizat circuit de Formula 1 din acest an, iar pilotul in varsta de numai 15 ani a reusit sa obtina victoria in ambele curse desfasurate in acest weekend.

Prima cursa din cadrul etapei Singapore a avut loc sambata, iar Sechelariu s-a impus intr-o maniera convingatoare, reusind sa obtina prima victorie din cariera in Formula BMW. La finalul cursei, romanul s-a declarat extrem de incantat de victoria obtinuta.

"Este minunat. Inainte de acest weekend am venit aici si ma gandeam ca pot fi al doilea sau al treilea, dar nu credeam ca pot castiga cursa. In primul tur am fost putin nervos, dar dupa ce am vazut ca ma distantez m-am calmat si nu am fortat 100%", a precizat Sechelariu.

Duminica, in cea de-a doua cursa, romanul s-a impus la fel de convingator, conducand plutonul de la start pana la trecerea de steagul cu patretele.

"Este foarte important sa castig experienta pentru campionatul din Europa de anul viitor. Nu ma asteptam sa ma un astfel de weekend, asa ca sunt foarte fericit", a declarat el la finalul celei de-a doua curse.

Performanta remarcabila obtinuta de roman i-au determinat pe organizatori sa il invite si la urmatoarea cursa din cadrul Formula BMW Pacific, care se va desfasura in luna octombrie la Shanghai, in paralel cu Marele Premiu al Chinei de F1. "Cu siguranta voi fi in Shanghai", a spus Sechelariu.

Sechelariu este pilot titular in cadrul Formula BMW Europa, dar a fost invitat sa participe si la cateva dintre cursele competitiei similare din Asia, numita Formula BMW Pacific. In ierarhia sporturilor cu motor, Formula BMW este considerata o categorie destinata juniorilor, fiind rampa de lansare in cariera pentru piloti.

Competita a fost fondata de BMW in anul 2001, iar primul campionat a fost inaugurat in Germania un an mai tarziu. Organizatorii selecteaza cativa piloti din fiecare serie pentru a participa la competitia finala de la sfarsitul fiecarui sezon, numita World Final.

Castigatorul World Final va avea ocazia de a testa ulterior monopostul de Formula 1 al echipei BMW-Sauber.

Comentarii (14)

  • ......................
    :)):)):)):)):)):)):)):)):
    0 1
  • Tot respectul...
    pentru Doru Sechelariu! ma bucur pentru victoriile lui si pentru ca a ajuns unde a ajuns. Ii doresc "la mai multe si mai mari" victorii !!! poate daca nu ar fi reprezentat de Miki, ar cistiga mai multa admiratie in tara noastra. dar, orice om normal este deja ingretosat de comentariile penibile si cu repetitie ale stimabilului Miki si, din pacate, il asociaza pe Doru Sechelariu cu el...
    0 0
  • BRAVO DORU!
    Un mare B R A V O!!!!!! pentru DORU SCHELARIU. FELICITARI! ASA NE MAI CUNOSTE SI PE NOI LUMEA, CU CATIVA SPORTIVI PE CARE II AVEM. Asteptam si alte victorii de la el si alti sportivi care sunt implicati in sporturile cu motor. FELICITARI!!!!
    0 0
  • Sincere felicitari
    Cand am auzit ca taticul i-a facut kartodrom am zis ca uite niste bani cheltuiti pe fundul baiatului si poate lui nici nu ii place.
    Dar am fost contrazis de performantele din ce in ce mai mari ale lui Seche Jr.
    Sincere felicitari si numai rezultate bune. Sa te vedem macar in GP2 ca sa fim si noi mandri ca avem un pilot care a fost foarte aproape de F1
    Pe aceasta cale as vrea sa propun administratorilor acestui site sa creeze o sectiune speciala pentru pilotii romani ce activeaza in motorsport.
    Sechelariu, Marinescu, Brunner etc la 4 roti, Muresan pe 2 roti. Ati fi astfel printre cei care, macar moral, ii sprijina pe acesti baieti.
    Facandu-i cunoscuti poate inspira astfel si alte viitoare talente intr-ale motorsportului
    0 0
  • @admin
    chiar ... azi nu e o zi buna ! alta "minune" : ""Cu siguranta voi fi in Singapore", a spus Sechelariu ". cred ca e o greseala, pentru ca nu imi pot imagina ca si-ar dori sa fie in singapore in timpul cursei din Shanghai...
    0 0
  • felicitarii
    Felicitari pt DORU !!!!
    0 0
  • @undispudet
    nu te supara ca te intreb, tu nu poti articula sunete sau nu stii sa scrii, de te repeti pe fiecare pagina cu acelasi lucru ?
    0 0
  • Bravo
    felicitari, sa ai bafta in continuare si sa auzim cat mai des de tine la tv. :D
    0 0
  • felicitari
    felicitari doru...ce fain ii steagu romaniei intre cele 2 in ultima poza:)
    0 0
  • bravo
    acest baiat a dovedit ca la numai 15 ani are un talent deosebit si poate castiga curse.........speram sa ramana pe drumul cel bun si poate la 18 ani isi va face debutul in marele circ........cat despre tine undisputet esti vai de staua ta daca asa inelegi tu sa apeciezi o astfel de performanta nemaintalnita a unor piloti autohtoni
    0 0
  • Felicitari Doru!
    In sfarsit ati postat stirea despre Doru Sechelariu.
    Inca o data felicitari Doru pentru superba dubla de la Singapore si asteptam inca o dubla la Shanghai.
    In alta ordine de idei, asa cum a spus ,,McLaren'', ar trebui creata o sectiune speciala pentru tinerele talente in arta pilotajului auto-moto de la noi din tara.
    Tot ieri, la Sudio Formula1, s-a pomenit de un alt pilot roman de motociclete care a castigat o cursa in Europa. Felicitari si bravo!
    Asteptam sectiunea speciala pentru pilotii romani!
    0 0
  • felicitari!
    sunt f mandra de victoria lui! ii doresc numai succes si noroc pe viitor! sa-l ajute dumnezeu sa ajunga in formula 1 si sa devina campion mondial!
    0 0
  • ???
    avem un roman in gp2 se numeste Mark Asmer sau cam asa ceva dar este modest ca si masina pe care o are la dispozitie
    0 0
  • @jul74
    Imi pare rau sa te dezamagesc, nu este roman, este cit se poate de estonian, din Tallinn, Estonia ! Nu as vrea sa te jignesc, dar daca tot intri aici, pina acum nu ai reusit sa observi ca exista si aici un pilot de teste la BMW Sauber, numit Marko Asmer ? Este vorba despre aceeasi persoana cu cel care concureaza in gp2, unde a incheiat pe locul 29 sezonul competitional 2008. Cea mai buna clasare a lui in acest sezon in gp2 a fost in 12 septembrie, la Monza, Marele Premiu al Italiei, locul 12. Ce este interesant si are legatura cu Romania si Asmer, este faptul ca in 19 mai 2007, a fost primul pilot care a cistigat o cursa la Bucuresti, concurind in British F3 International.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru