Stefan GP construieste un circuit de Formula 1 in Serbia

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.04.2010
Stefan GP se afla in spatele unui proiect care prevede constructia unui circuit de Formula 1 in apropiere de Belgrad, capitala Serbiei.

Serbia este ultima tara care se inscrie pe lista candidatilor la un loc in calendarul competitional al Formulei 1. Autoritatile locale din Pazova, un oras din apropierea Belgradului, au anuntat ca vor demara in curand constructia unui circuit de Formula 1 cu o lungime de 3550 metri, care ar putea gazdui in viitor si curse de MotoGP.

Costurile totale sunt estimate la aproximativ 250 de milioane de euro, iar o parte dintre acestea vor fi asigurate, potrivit unor informatii neoficiale, de Stefan GP, echipa care care a incercat sa participe in Formula 1 in acest sezon. Se vehiculeaza ca Stefan GP intentioneaza sa utilizeze acest circuit pentru testarea unor monoposturi din diverse competitii sportive.

“Stiu ca sosirea Formulei 1 in Serbia pare nerealista in acest moment. Nimic nu se poate face imediat si peste noapte. Totusi, cand vom avea un circuit la standardele F1, este posibil sa obtinem gazduirea unei curse. Asta nu depinde doar de municipalitate, ci si de stat, care trebuie sa fie implicat in acest proiect”, a declarat Goran Jovi, presedintele municipalitatii din Pazova.

Via | F1 Technical

Taguri: Stefan GP, circuit

Comentarii (1)

  • Daca Romania nu e in stare de drumurile ei sa ne ia fata vecinii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru