Toro Rosso îşi va schimba numele în Team UAE

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 02.09.2011
Toro Rosso va fi redenumită în Team UAE, iar fabrica de la Faenza va fi mutată în Orientul Mijlociu, după achiziţionarea echipei de fondul arab de investiţii IPIC.

Toro Rosso nu a confirmat încă speculaţiile din presa internaţională privind iminenta achiziţionare a echipei de către fondul de investiţii IPIC din Emiratele Arabe Unite, însă jurnalistul britanic Joe Saward a făcut noi dezvăluiri privind impactul pe care această tranzacţie îl va avea asupra italienilor.

Potrivit ultimelor informaţii, IPIC va schimba numele echipei în Team UAE (n.r - UAE este prescurtarea de la United Arab Emirates, titlul în engleză al Emiratelor Arabe Unite) şi va construi o nouă fabrică în Orientul Mijlociu. Practic, întreaga echipă se va muta de la actualul sediu din oraşul italian Faenza în Orientul Mijlociu, iar cea mai posibilă destinaţie pentru fabrică este Abu Dhabi, datorită prezenţei în apropiere a circuitului Yas Marina care găzduieşte curse de Formula 1 începând din sezonul 2009.

Cel mai probabil, numele Scuderiei Toro Rosso va fi schimbat începând din sezonul 2012, atunci când ar putea avea loc şi mutarea echipei, întrucât construcţia fabricii a început deja de mai mult timp.

Toro Rosso este deţinută integral de Red Bull, iar patronul Dietrich Mateschitz şi-a manifestat de mai mult timp intenţia de a vinde echipa pentru a se concentra integral pe Red Bull Racing.

Niciuna dintre părţile implicate în această tranzacţie nu a comentat până în acest moment aceste informaţii.

Via | Joe Saward

Comentarii (2)

  • Arabii
    Si vor inlocui pilotii actuali cu doi beduini...
    Cand te gandesti ca Newey nu vrea sa vina la Ferrari ca sa nu sa se mute din UK in Italia, ma gandesc acum ce se va intampla cu tot personalul echipei daca se muta in UAE ?
    0 0
  • ctlnmihai
    Newey
    Părerea mea e că Newey are o aversiune față de italieni în general..Să nu uităm că justiția italiană l-a șicanat mult pe Newey în procesul care a urmat după moartea lui Senna..Plus că poate Red Bull va fi ultima echipă de F 1 la care va mai activa ca designer..
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru