Toyota renunţă la parteneriatul tehnic cu Hispania

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 16.11.2010
Toyota Motorsport a anunţat că a renunţat la orice parteneriat tehnic cu Hispania Racing, după ce echipa spaniolă nu şi-a achitat facturile.

Hispania Racing spera să înregistreze progrese semnificative pentru sezonul următor prin intermediul unui parteneriat tehnic cu Toyota Motorsport, care urma să includă utilizarea monopostului cu care constructorul japonez ar fi trebuit să concureze în sezonul 2010 şi folosirea fabricii de la Koln.

Cu toate acestea, Toyota Motorsport a anunţat luni seară că exclude orice colaborare cu Hispania Racing, întrucât echipa spaniolă nu şi-a achitat facturile pentru serviciile prestate de japonezi până în prezent.

"Toyota Motorsport confirmă că toate colaborările cu Hispania Raciau fost încheiate şi nu vor fi reluate. Toyota Motorsport păstrează toate drepturile asupra monopostului curent de F1 şi este complet liberă să continue alte proiecte şi să sprijine noi clienţi pentru serviciile sale de inginerie de înaltă clasă. Toyota Motorsport regretă că Hispania Racing nu şi-a respectat obligaţiile contractuale de plată şi va analiza toate opţiunile disponibile pentru a ajunge la o concluzie satisfăcătoare în această privinţă", se precizează într-un comunicat de presă al Toyota Motorsport.

La scurt timp după anunţul japonezilor, Hispania a replicat printr-un comunicat de presă în care afirmă că nu înţelege motivele care au stat la baza deciziei.

"Hispania Racing este foarte surprinsă de comunicatul de presă publicat de Toyota, iar acest subiect va necesita clarificări ulterioare", se precizează în comunicatul Hispania Racing.

Hispania a utilizat în acest sezon un monopost construit de Dallara, însă cele două părţi au încheiat colaborarea în luna mai. Anunţul Toyota reprezintă o lovitură pentru echipă, care are la dispoziţie numai 4 luni pentru a construi un monopost pentru 2011, în condiţiile în care celelalte echipe au început dezvoltarea noilor maşini încă din vara acestui an.

Recent, Hispania a încheiat un parteneriat tehnic prin care va utiliza cutii de viteze Williams începând de anul viitor.

Via | Toyota Motorsport | Hispania Racing

Comentarii (2)

  • HRT
    Tot nu inteleg ce rost are aceasta echipa in F1 .
    4 0
  • Au dat cu piciorul...
    ...la o mare sansa!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru