Turcia vrea să revină în calendarul Formulei 1 în 2013

de Daniel Popescu
Marti, 04.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Turcia a început negocierile cu Bernie Ecclestone pentru revenirea în calendarul Formulei 1 în sezonul 2013, la fel ca şi reprezentanţii circuitului de la Nurburgring.

Calendarul Formulei 1 ar putea avea şi anul viitor 20 de Mari premii, în ciuda amânării cursei americane de la New Jersey pentru 2014 şi a incapacităţii Franţei de a prezenta un proiect convingător pentru Magny Cours şi Paul Ricard.

Motivul este reprezentat de interesul Turciei pentru revenirea în calendarul competiţional după un singur an de absenţă, ca urmare a faptului că circuitul de la Instabil Park a fost concesionat de proprietari omului de afaceri local Vural Ak. Acesta din urmă speră să-l convingă pe Bernie Ecclestone să reintroducă Turcia în calendar, însă principalul obstacol este reprezentat de pretenţiile financiare ale britanicilor.

Urmareste Automarket
Ecclestone a exclus Turcia din calendarul sezonului 2012 după ce proprietarii au refuzat să achite taxa de participare de 26 de milioane de dolari, iar noul concensionar are până în prezent fonduri de numai 18.5 milioane de dolari, dintre care 13.5 milioane provin de la statul turc.
Ecclestone deţine drepturile comerciale ale circuitului de la Istanbul Park încă din anul 2007.

Între timp, şansele ca Nurburgring să rămână în calendarul sezonului 2013 au crescut după ce compania Nurburgring Automotive GmbH (NAG) a primit acordul autorităţilor locale de a rămâne chiriaşii circuitului până în 2015.

Astfel, oficialii NAG au din nou oportunitatea de a negocia cu Ecclestone, existând speculaţii că britanicul ar fi de acord să nu primească niciun ban ca taxă de participare în schimbul cedării tuturor veniturilor generate de circuit în timpul Marelui Premiu.

În ambele cazuri, negocierile trebuie finalizate rapid, întrucât FIA va ratifica cel târziu vineri, 7 decembrie, versiunea finală a calendarului pentru sezonul 2013, la capătul unei întâlniri a Consiliului Mondial care va avea loc chiar la Istanbul.

Via Joe Saward, Joe Saward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru