Vettel a câştigat Marele Premiu al Australiei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 27.03.2011
Sebastian Vettel a câştigat fără emoţii prima cursă a sezonului, însă revelaţia a fost Vitaly Petrov, care a terminat pe ultima treaptă a podiumului în spatele lui Lewis Hamilton.

Prima cursă a noului sezon de Formula 1 a adus mai mult spectacol pe circuit decât în mod obişnuit, însă aşteptările privind creşterea numărului de depăşiri au fost supraestimate.

Chiar dacă noile pneuri Pirelli au condus la o diversificare a strategiilor, Sebastian Vettel a profitat la maxim de pole position-ul realizat sâmbătă şi a debutat cu o victorie în sezonul 2011 la capătul unei curse în care a menţinut constant un avans liniştitor în faţa lui Lewis Hamilton.

Pilotul echipei McLaren a terminat pe locul doi la capătul unei curse liniştite, chiar dacă şi-a deteriorat o parte din podeaua monopostului după o scurtă ieşire în decor.

Marea surpriză a cursei a fost însă Vitaly Petrov, care a obţinut cel mai bun rezultat din carieră după ce a terminat pe ultima treaptă a podiumului la volanul monopostului Renault, chiar dacă la un moment dat a fost atacat de Fernando Alonso. Pilotul Scuderiei Ferrari a terminat pe locul patru, chiar dacă imediat după start a coborât pe locul nouă după ce a fost blocat de Jenson Button.

Acesta din urmă a avut parte de un duel electrizant cu Felipe Massa în primele 10 tururi ale cursei, care au evidenţiat totodată că nouă aripă spate ajustabilă nu favorizează foarte mult depăşirile. Pilotul echipei McLaren a fost penalizat cu un drive-through după ce l-a depăşit pe brazilian prin tăierea unei şicane, însă în cele din urmă a terminat pe locul şase, imediat în spatele lui Mark Webber. Plecat în cursă de pe locul trei, favoritul publicului local nu a reuşit să lupte pentru victorie şi a terminat doar pe locul cinci, egalându-şi astfel cea mai bună performanţă personală în Australia obţinută cu Minardi în 2002.

Debutantul cu cel mai bun rezultat în prima cursă a sezonului a fost Sergio Perez, mexicanul terminând pe poziţia a şaptea, iar coechipierul său Kamui Kobayashi a completat cu un loc opt un rezultat foarte bun pentru Sauber F1 Team.

Felipe Massa a avut parte de un debut modest în noul sezon şi a obţinut doar poziţia a nouă, în timp ce Scuderia Toro Rosso şi-a adjudecat ultimul punct pus în joc prin Sebastian Buemi.

Force India a terminat chiar la graniţa punctelor pe locurile 11 şi 12 prin Adrian Sutil şi debutantul Paul di Resta, urmaţi de Jaime Alguersuari (Toro Rosso) şi veteranul Nick Heidfeld (Renault). Jarno Trulli a completat clasamentul cu un loc 15 pentru Lotus, în timp ce ultima poziţie i-a revenit unui alt debutant, Jerome D'Ambrosio (Virgin Racing).

Mercedes GP a avut un start dezamăgitor de sezon, după ce ambii piloţi au abandonat în urma unor incidente. Michael Schumacher a intrat la boxe în primul tur după un acroşaj cu Jaime Alguersuari (Toro Rosso) şi a abandonat în prima parte a cursei din cauza unei defecţiuni la suspensii, iar Nico Rosberg s-a retras în turul 25 după ce a fost lovit de Rubens Barrichello (Williams) în partea dreaptă a monopostului. O soartă similară a avut şi Williams, după ce Pastor Maldonado a abandonat în startul cursei, iar Rubens Barrichello s-a retras la boxe după ce a fost implicat într-un acroşaj cu Rosberg.

Australia - Clasament cursa si clasamente generale

 

REZULTATE

The Australian Grand Prix
Albert Park, Melbourne, Australia;
58 de tururi; 307.574km;
Vreme: însorită.

Clasament:

Poz  Pilot        Echipa                       Timp
 1.  Vettel        Red Bull-Renault           1h29:30.259
 2.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +    22.297
 3.  Petrov        Renault                    +    30.560
 4.  Alonso        Ferrari                    +    31.772
 5.  Webber        Red Bull-Renault           +    38.171
 6.  Button        McLaren-Mercedes           +    54.300
 7.  Perez         Sauber-Ferrari             +  1:05.800
 8. 
Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:16.800 9. Massa Ferrari + 1:25.100 10. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 tur 11. Sutil Force India-Mercedes + 1 tur 12. Di Resta Force India-Mercedes + 1 tur 13. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 tur 14. Heidfeld Renault + 1 tur 15. Trulli Lotus-Renault + 2 tururi 16. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 3 tururi Cel mai rapid tur: Massa, 1:28.947 Abandonuri: Pilot Echipă În turul Glock Virgin-Cosworth 50 Barrichello Williams-Cosworth 49 Rosberg Mercedes 22 Kovalainen Lotus-Renault 19 Schumacher Mercedes 19 Maldonado Williams-Cosworth 10 Liuzzi HRT-Cosworth 1 Karthikeyan HRT-Cosworth 1 Clasament general după etapa 1: Piloți: Constructori: 1. Vettel 25 1. Red Bull-Renault 35 2. Hamilton 18 2. McLaren-Mercedes 26 3. Petrov 15 3. Renault 15 4. Alonso 12 4. Ferrari 14 5. Webber 10 5. Sauber-Ferrari 10 6. Button 8 6. Toro Rosso-Ferrari 1 7. Perez 6 8. Kobayashi 4 9. Massa 2 10. Buemi 1

 

Comentarii (67)

  • Opinie
    Bravo! Sper ca la urmatoarele curse Vettel sa plece mai din spate ca sa avem ceva spectacol si in frunte.
    18 14
  • asa da
    in sfarsit un comentariu profesionist... oare Miki a urmarit cum se face?
    25 6
  • Frumos !
    Felicitari lui Vitali pentru locul trei. Nu ma asteptam, sincer, cu toate ca Renault a demonstart ca poate. De Vettel, ce sa mai zic... face ce stie sa faca cel mai bine, atunci cand pleaca din fruntea plutonului. Fantastic.
    Sincer, tin cu Ferrari, de cand ma stiu, dar astazi m-au dezamagit din nou, pentru a nu stiu cata oara in ultimii ani.

    Frumoasa cursa, bun comentariul, senzatia tuturor celor care am urmarit impreuna aceasta cursa a fost ca, in sfarsit, comentatorii nu au mai deranjat prin prostie. Bravo, baieti, bravo DIGI Sport. Si e doar inceputul !
    24 5
  • Petrov a continuat cursa din ADh... foarte frumos!!!
    Renault sta bine iar MGP foarte rau, imi parea ca vor avea un an bun insa e rau... Dar ma bucur nespus pentru VPetrov!
    19 5
  • HD
    tare cursa dar si mai tare in HD
    16 4
  • vot rosu de la fanii rosii...
    PetroV i-a mai dat o replica lui Alonso, deaceea si voi sinteti suparati...
    Massa din nou dezamageste... la anul va avea un inlocuitor.
    26 8
  • vot silber :)
    Unde-i Mertanul ba baiete ? :)
    9 22
  • ovidiu
    :D
    Se pare ca McLaren sunt inaintea celor de la Ferrari:))
    29 11
  • Intrebare
    Unde este situata mai exact cutia de viteze a unei masini de Formula 1? Exista posibilitatea ca Mclaren sa trebuiasca sa schimbe cutia de viteze a lui Lewis ca urmare a acelei lovituri in care si-a avariat podeaua de la masina? Anul trecut in Singapore, tot asa a fost proiectat de Webber in decor lovind o bordura si a trebuit sa schimbe cutia. Sau probabil ca nu sunt probleme cu cutia din moment ce a putut sa mentina un ritm atat de ridicat, cum l-a reusit pana in momentul in care echipa i-a spus sa o lase mai moale...
    9 8
  • ?
    cum ati vazut cursa pe net sau tv
    5 0
  • @ovidiu
    ce simt...
    cum ai reusit sa observi acest detaliu?
    5 7
  • Excelent!
    O cursa destul de animata, ma bucura locurile obtinute de primii clasati.
    Se pare ca DRS nu diferentiaza chiar asa mult masinile pe cat ma asteptam. Redbull merge bine, la fel si McLaren. Fiabilitatea McLaren a fost la inaltime, testele din iarna se pare ca nu au fost relevante.
    Petrov a fost magistral, Alonso trebuie sa-l depaseasca si apoi sa aiba pretentii la titlu. Pacat de Button ca a facut acea greseala care l-a costat cateva pozitii.
    13 5
  • Mclaren_Mircea_1984
    Relaxeaza-te nu e situata deasupa podelei fata Cutia e situata in partea spate, dupa motor si in zona puntii spate! Mai mult, masina nu a suferit un impact puternic, pur si simplu a cedat sistemul de prindere.
    10 5
  • Debut
    Cursa nu atat de spectaculoasa ca in ceilalti ani, dar bine ca in sfarsit a inceput sezonul.
    Interesant cum Perez a reusit sa faca doar o oprire si sa ajunga asa sus. Bravo, debut foarte bun.
    Bravo si Petrov, sper sa continue in acelasi stil.
    Massa a mers rau de tot - daca mai face cateva curse de felul acesta, pleaca singur de la echipa.
    Apropo, este o greseala in text, un paragraf aproape ca se repeta de 2 ori
    10 2
  • @RobbyBagio
    am spus asta pentru ca fanii Ferrari, inainte de cursa tot aveau ciocu mare pe aici si radeau de McLaren:) "Cine rade la urma, rade mai bine":)) Go McLaren!!!:):)
    17 9
  • o cursa frumoasa! vettel si hamilton f buni... pacat de problema McLaren-ului...in primul stint parea ca strategia lor este sa stea mai mult ca Vettel in pista si sa conserve pneurile...dar totul s-a dus de rapa... button nesperat de agresiv si spectaculos... desi mi-e profund antipatic tre sa recunosc ca alonso e un pilot bun...mssa si webber dezamagesc...
    12 3
  • Dezamagire
    In pofida singului lucru bun reintrodus, acel timp maxim de calificare 107%, sunt total dezamagit
    1)de cat de "eficienta" este acel DRS(aripa spate), care nu a imbunatatit prea mult numarul depasirilor
    2)KERS- daca il ai sau nu avatajul si dezavantajul se anuleaza reciproc pe parcursul unui tur
    3)Pneurile - porcarii totale daca se ajunge ca diferenta din calificari si "Fastes lap" sa fie 6 secunde, fata dfe maxim 1-2 secunde la pneuri Bridgestone
    9 5
  • Campionatul e luuuuung...
    Prima cursa... Nu si ultima.
    Insa dezamagire pentru Mercedes GP -pareau pe un drum bun. Ghinion peste ghinion. Le trebuie rapid o schimbare.
    Red Bull pe atat de buni pe atat de slabi. Nu stiu cat va tine dominatia asta a lor, dar cu siguranta nu mult timp. Doua mari echipe -McLaren si Ferrari- nu vor fi pasive la o asemenea situatie. Au putere financiara ca sa revina, vor avea si oamenii potriviti.
    Ferrari poate creste.
    Petrov a fost omul potrivit la locul potrivit. Sa nu ne imbatam cu apa rece:))
    Webber dezamagitor. Nu stiu ce pateste(poate ordine de echipa care nu mai sunt interzise, poate echipa ii "aranjeaza" masina, poate s-a saturat de Red Bull)
    Massa arata inca o data ca nu prea mai are treaba cu performanta.
    Bine ca a inceput campionatul si vom avea atatea curse in care sa ne bucuram de spectacol indiferent cine va castiga sau va pierde. Intotdeauna va fi un castigator si unul care va pierde.
    11 4
  • @Jaros
    Jaros, diferentele mari intre timpii din calificari si cursa sunt inca de anul trecut, cand s-au interzis realimentarile
    7 2
  • @stroakle
    Digi comentariu bun?=)) Banuiesc ca te ti de glume sau nu te-ai uitat ieri la calificari.
    Nu erau in stare sa citeasca un clasament... faceau la fel ca celebrii de la TVR:)) Unu dintre ei incepea iar cu stirile mondene care cu cine se arde prin culisele F1.
    Foarte bun... daca iti place cancanurile si nu F1. In plus se fortau ei sa explice greselile pilotilor si erau... de cacat. Nu inteleg de cand un motociclist vorbeste de greseala unui pilot de Formula 1? Nimic interesant la Digi. Mai bine sa ramana la fotbalul lor de tot rasul.
    8 15
  • Bishuc
    Renault confirma
    Clasament normal. Asta actuala oridne valorica. Am spus si vineri si sambata ca trebuie sa fim atenti la Renault. Imi pare rau de Alonso. A muncit mult dar nu se putea mai mult. E bine pentru inceput ca luat punctee. Poate cei de la Ferrari vor gasi solutii.
    3 6
  • dap, McLaren era nashpa in teste ;)
    9 1
  • Bishuc
    Diferentele dintre timpi
    Diferentele dintre timpi nu spun inca maree lucru. Desi ingrijorator pentru Ferrari in calificari. McLaren cum ne-a obisnuit din 2008 nu si-q spus ultimul cuvant. Sper ca Ferrari sa fie mai curajosi, mai radicali la capitolul dezvoltare altfel RBR si McLaren iau caimacul in acest an.... urmati de Renault
    6 2
  • salut
    pentru mine pilotul cursei de azi este Sergio Perez!Se pare ca nu doar banii l-au adus in F1,ci si mmult talent.Iti trebuie ceva curaj,ca la debutul in F1,sa faci doar o singura oprire la boxe sisa mai intri si in puncte!
    Cat despre comentariu,superb!Diferenta TVR-Digi este ca intre un Aibus si o masina!Baietii de la Digi sunt intr-o alta clasa!Emotiile inceputului se trec cu vederea,la fel si stangaciile.Un mare pas inainte.
    13 1
  • F1&DigiTV
    unde pot vedea si eu de acum cursele??? Nu am tv de la digi/rdc asa ca daca imi recomandati un post de afara, ceva in engleza preferabil, ar fi super:D
    1 1
  • Red Bull nu are KERS
    REd Bull nu are kers !!! a mers tot week-endul fara KERS. Incredibil ! Poate acesta este secretul alaturi de aripa fata mobila.
    7 2
  • cine nu are DIGI
    aici puteti vedea tot ce doriti, si pe orice browser

    http://www.leaguetv.net/p/watch-live-motor-sports-online.html
    si cursa de f1 transmisa de Digi dar nu in HD ca pe BBC
    6 0
  • Ctlnmihai
    Vettel câștigă în Australia
    O cursă câștigată cum era de așteptat de Red Bull..Bravo Hamilton , Button -deși a greșit în prima parte a cursei dar ptr. ptr. prima dată văd și eu un Button agresiv- și nu în ultimul rând Bravo Mclaren..Deși suntem la început de campionat e important că rezultatele din teste au fost deocamdată contrazise.
    8 1
  • ctlnmihai
    Remarcații Zilei
    Vettel,Hamilton ,Petrov ,Alonso deși a greșit a start,.Perez.La capitolul dezamăgiri:Webber ,Massa
    13 1
  • @andrey11
    "www.vipstand.me" alegi sectiunea F1 si poti vedea o transmise de la BBC destul de buna...eu am fost multumit:)
    6 1
  • Vettel and Petrov
    Thank you boys, excelent job!!! Well done!!!
    8 3
  • @mario
    sub asteptari intr-adevar comentariul Digi. Totusi peste cel TVR. Niste exemple:
    - a fost un moment cand un comentator de la Digi a facut referire, citind de pe ecran banuiesc, la cele patru !! sectoare. In realitate erau doar trei, cea de-a patra caseta fiind pentru turul complet. Grav daca e sa ma intrebi pe mine.
    - alt exemplu ar fi ca au comparat pe Newey cu Brown, insinuand ca ar fi pe acelasi post in cadrul unei echipe. Nope. Brown e manager iar Newey designerul in aerodinamica si cel ce se ocupa de masina din punct de vedere tehnic in general. Cand Brown era la Ferrari, echivalentul, daca-mi permiteti, lui Newey era Byrne.
    6 1
  • kubica
    Asa cum a mers masina Renault si dupa performanta lui Petrov, imi dau seama ca daca nu ar fi in spital in acest moment si ar fi fost pe pista, Robert Kubica s-ar fi batut pt locul 1. Mare pacat ca un asemenea pilot a lipsit astazi si va lipsi probabil mult timp de acum inainte.

    Vad totusi un campionat F1 animat, care din pct meu de vedere a inceput perfect pt spectacol. Felicitari lui Vettel pt maniera in care a condus de la cap la coada acest mare premiu.

    P.S.: Comentariul celor de la Digi a fost decent, nu cel mai bun, insa perfectibil si mai placut comparativ cu ce aveam la TVR. Eu am vazut cursa pe DigiSport HD si imaginea a fost "oglinda".
    6 3
  • ?
    stit cumva de unde pot descarca o cursa??...ca pe filelist nu mai apare f1...
    4 2
  • Ma bucur pentru Lewis in primul rand si de ce nu pentru Petrov care l-a tinut departe pe Alfonzo...Bravo lui!!!
    13 2
  • ambele monoposturi Sauber au fost descalificate
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/90294
    8 0
  • Nu v-ă uitați pe RTL
    Am urmărit cursa pe RTL, o mare greșeală, reclamele durau câte 5-6 minute, am pierdut faze importante, tot netu rămâne.
    7 2
  • Live timing?
    Fratilor la voi a mers Live timing-ul de pe formula1.com? Mie nu mi-a mers nici ieri in calificari nici azi in cursa.
    La mine se incarca foarte greu si se bloca dupa 2-3 tururi.
    Am incercat de pe 2 calculatoare diferite conectate la net prin RDS si Vodafone crezand ca e conexiunea la net si degeaba. In plus am incercat si de pe telefon cu aplicatia lor si aceea pornea greu si se bloca dupa putin timp.
    2 2
  • @all
    multam fain de ajutor. o sa ma conformez la urmatoarea cursa:D
    3 0
  • Bishuc
    Peres
    Si Massa parea grozav. Trebuie sa vedem pe parcurs mai lung. Altfel e ok. Ar fi pacat sa ne uitam doar la plutonul doi si trei ca sa traim cursele interesant
    4 2
  • optimistii
    E greu sa mai il invinga cineva pe Vettel in acest campionat,e imposibil.Cine crede altceva ... e Sandy Bell,parerea mea ! Mi-ar placea sa-l vad macar odata pe podium pe Schumi in acest ultim sezon pt.el.Perez a fost impresionant pt.prima lui cursa in F1.Comentariul este bun,(putin mai multa atentie la depasiri, duelul Vettel-Button de exemplu)si cam atat.ciao
    3 7
  • TEAM SAUBER DESCALIFICATA
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/90294

    Massa 7th, Buemi 8th, Sutil 9th, di Resta 10th
    5 3
  • Live timing?
    Chiar nimeni nu urmareste in timpul cursei Live timing-ul?
    2 3
  • salutare
    @drako
    nu eram la calculator,asa ca raspunsul e nu :)
    cat despre restul banuiesc ca este la fel sau sunt prea comozi sau cu netul prost si nu se risca sa deschida 2 pagini suplimentare!
    cursa a fost bunicica si promite(restul sezonului),insa mi-e teama ca RedBull vor fi intangibili,anul acesta si de catre Mclaren si de catre Ferrari,sper sa ma insel.
    Am remarcat urmatorul aspect astazi ca Button,e mai bun ca Massa si promite anul acesta!
    Sa faca cineva ceva cu taurasii astia!
    7 3
  • @ DRAKo
    Nu a mers livetiming-ul, inafara de prima sesiune de calificari de ieri. Din pacate.
    4 0
  • @drako
    ieri in calificari am avut mari probleme cu live timing a mers doar in Q1, astazi in cursa a mers mai bine dar au fost momente in care era intarziat cu 10 - 15 secunde.
    3 1
  • mad79, stroakle, schumy1969
    Deci nu la mine era problema! :)
    Ma miram ca pe 2 calculatoare plus un telefon mobil conectate la 2 retele diferite de internet nu mergea niciuna ca lumea. Speram sa remedieze baietii problema pana la urmatoarea cursa. Eu urmaresc cursele la tv cu laptopul in fata. Cine urmareste Live timingul in timpul cursei stie cat de mult ajuta la urmarirea tuturor pilotilor pe circuit, cine nu-l foloseste si nu-l are nu-si da seama de asta.
    3 2
  • DIGISPORT
    astazi cei doi comentatori in timpul cursei de formula 1 au spus ca pa langa formula 1, motogp, gp2, gp2 asia, gp 3 mai sunt in tratative pentru inca 2 competiti MAJORE, stie cineva sau banuieste de care este vorba?
    3 1
  • MP al Australiei
    Previziunile s-au confirmat partial.
    Vettel-fara greseala, poate reedita performantele dominante ale lui Mansell din 1992 si Schumi din 2002 si 2004
    Hamilton-un pilot mare oricate reprosuri i se pot aduce, iar masina Mclaren pare a fi cea mai propiata de RBR
    Petrov-omul cursei, demonstreaza increderea acordata si faptul ca Renault se poate bate cu Ferrari
    Alonso- o cursa solida, in stilul caracteristic,
    Webber-dezarmant de slab
    Button-daca nu era penalizarea avea sanse la podium
    Asteptam Mercedes sa faca o cursa fara probleme tehnice.
    In Malaezia se pot schimba multe, asa cum au demonstrat-o sezoanele 2007 si 2008, dar noua creatie a lui Adrian Newey pare din nou "class of the field"
    17 1
  • australia 2011
    din pacate si eu am fost nevoit sa vad cursa pe rtl. Deh, sunt la ei in tara, alte posturi care transmit F1 nu am acces, iar de net ce sa mai zic.... :| De ieri imi merge la viteza de gprs, deci no way sa faci streaming. Abia mai mere sa faci surfing. Trebe sa reincarc modemul, dar nici asa nu ma pot face streaming 2 ore, intrucat mi-s gata toti cei 5GB. Sunt chiar najpa....cred ca de 5 sau 6 ori au bagat reclame din alea de 5 min fiecare pauza. Am crezut ca iau TV-ul si-l arunc pe geam :| Anyway, felicitari in primul rand Petrov. M-am bucurat nespus pt el....are potential. In acest moment este no 1 la Renault, Heidfeld e pe langa. Felicitari Lewis, desi la start, trenul spate i-a intrat in derapaj. Noroc ca l-a ajutat kers-ul si si-a putut pastra poz a 2-a. Mi-a fost teama ca va abandona in momentul in care a iesit in decor si si-a avariat podeaua. Button a fost diferit fata de alte dati.....in bine. Pacat ca l-a facut massa sa scurtcircuiteze sicana. Massa a fost degeaba, mult mai incet decat renault-ul lui Petrov, care in primele tururi l-a tinut in spate mult timp pe button si a pierdut din cauza melcului de massa, timp pretios. DRS-ul e degeaba...RBR se pare ca ezita sa bage momentan kers in monopostul lor, intrucat ii este frica lui newey ca va destabiliza echilibrul aerodinamic al monopostului RB7. Oricum, daca fara el, vettel se misca asa de repede, este inca in fata monoposturilor echipate cu kers, cred ca n-are rost sa-l introduca....Vom vedea in Malaezia cum vor continua lucrurile. Din partea mea, tot mai bine pt McLaren.....Sper doar ca vor fi in fata taurilor cat mai repede
    9 3
  • 2011
    inca nu pot sa-mi dau cu parerea, deoarece un campinat nu se castiga cu o cursa. pacat pt schumi
    13 1
  • vettel vs webber
    ...oare la ce se gandeste webber cand vettel e mai rapid cu 1.5 s ca el? mai mult ca sigur webber nu va pupa multe podiumuri anul acesta..........
    10 0
  • Hamilton spunea in conferinta de presa ca in cursa asta masina a rezistat cel mai mult de cand o testeaza,fara sa curga bucati din ea.Toata chestia asta cu fiabilitatea imi da senzatia ca masinile celor de la Mclaren sunt facute din hartie anul asta si trebuie sa ne rugam sa termina cursa.Sau cel putin asta pareau sa spuna testele din iarna.Pe cand cei de la Mercedes,care pornisera increzatori,au abandonat cursa cu ambii piloti....Foarte interesant.
    Am observat o schimbare in comportamentul de castigator al lui Vettel,cineva i-a deschis ochii copilasului,parea destul de retinut la final in team radio.Si declaratiile de presa de dupa cursa nu au mai fost ale unui pusti rasfatat,ci ale unui campion mondial cu ceva experienta.Bravo Vettel!
    Ma bucur enorm pentru Vettel.Si cand ma gandesc,anul trecut se vorbea la un moment dat ca n-o sa mai prinda inca un sezon la Renault.
    Ah,da,si performantele celor de la Sauber,si mai ales a lui Perez,au o explicatie : http://en.espnf1.com/australia/motorsport/story/44415.html
    7 2
  • @DRAKo
    Nici la mine nu a mers Live Timing-ul pe desktop, insa am inteles ca aplicatia F1 2011 pentru iPhone (care include si Live Timing) a functionat normal.
    3 0
  • mobius
    sentiment de "deja vue"
    A inceput in sfarsit campionatul dar din pacate nu ma paraseste sentimentul de frustrare. Am vazut o masina Red Bull descurajant si chiar dubios de buna. Speram intr-o revenire a echipei Ferrari dar se pare ca, cel putin deocamdata, sunt chiar mai departe decat anul trecut de cei doi rivali Red Bull si McLaren, dar se pare ca si Renault i-au depasit.
    9 0
  • ctlnmihai
    razvantyc1
    http://thepiratebay.org/user/SAFCukO09/
    1 0
  • Parerea mea ca Petrov a avut noroc la start ca Button la scos afara de pe pista pe Alonso, dupa ultima schimbare a pneurilor Alonso era la 13 secunde de Petrov, in ultimile 2 tururi era la 1 secunda asta spune multe. Inca un lucru important Weber s-a tinut de alonso cam 4 tururi apoi Alonso la lasat la distanta, oare masina lui Vettel este acceasi ca a lui Weber ?
    6 3
  • @ TOTI
    BAi nene nu mai fiti ofticati pe Alonso, ca vezi domne l-a facut Petrov. Anul trecut Alonso a fost desemnat cel mai bun pilot, a fost aproape cu o trompeta de masina sa cstige titlul. Alonso a fost scos afara de Button si era pe 8 sau 9 dupa primul viraj, a revenit si era foarte apropape de Petrov, mai avea nevoie de 5 tururi si cred ca poate trecea de Petrov. Nu va mai ofticati pilot bun este ala cu o masina mai proasta, atunci un pilot isi arata calitatile, asa Vettel cu masina lui care este cea mai buna nu stiu cat de bun pilot este. Oricum diferenta mare intre cele 2 m,asini R&B.
    6 8
  • -----------------------------
    bai nene asa ceva!!!!!
    0 5
  • @@TOTI
    BAI NENE
    nu te mai amagi degeaba. Anul trecut a prins un loc doi Alonso al tau pentru ca ceilalti (dar si el) au gresit prea mult, si mai ales nu au avut la dispozitie punctele coechipierului neconditionat. Vettel si Webber chiar s-au luptat. Intelegi asta? Asa ca daca nu vrei sa iei in considerare doar rezultatul si faci analize mai aprofundate tine seama de TOT, indiferent ca este pro sau contra.
    8 5
  • daniel.popescu
    Eu am un HTC (pe care nu am mai incercat sa vad daca merge aplicatia) si un nokia E51 pe care nu a mers decat sporadic.
    0 3
  • @drako
    Am net mobil orange, a mers live timing-ul f bine. Nici n-as putea urmarii cursele fara el.
    1 0
  • razvantyc1
    de pe scenefz nici eu nu am putut sa vad cursa completa
    0 0
  • mobius
    strategii
    As vrea sa precizez ca aprecierile mele la adresa lui Alonso nu s-au alterat de loc si il consider in continuare cel mai bun pilot de pe grila. Intr-adevar anul trecut a fost la un pas de a castiga CM cu o masina inferoara si l-a pierdut din cauza unor strategii proaste ale echipei si tocmai aici apare frustrarea ca acum a luat-o de la capat la fel, tot cu o masina inferioara si cu aceleasi strategii paguboase. Nu spun ca Petrov nu este un pilot bun (a dovedit-o deja), spun in schimb ca a beneficiat de o strategie mai buna cu doar doua opriri la boxe, care l-a propulsat pe podium. In alta ordine de idei sunt aproape socat de agresivitatea si de lipsa de eleganta a lui Button in cursa de astazi.
    5 6
  • ctlnmihai
    Button
    Button este în F 1 să câștige curse nu să-și facă prieteni...ca să parafrazez o declarație de a lui Alonso de acum câteva luni.
    3 2
  • Australia GP
    Lui Alonso i-a trebuit o iarna si tot n-a reusit sa treaca de Petrov :)) Acum am revazut si eu cursa...Vettel - superb (fara alte comentarii), Webber s-a incurcat din nou in strategii cu pneurile, Hamilton + Button rezultate bune (se putea si mai bine la Button, dar a pierdut mult timp in spatele lui Massa). Alonso, Massa + Ferrari mai au de muncit pana deven din nou campioni. Surpriza placuta a fost Petrov, iar la cealalta extrema au fost azi Mercedes GP si Williams.
    2 5
  • mobius
    "ctlnmihai"
    In privinta lui Button cu siguranta ca ai dreptate, eu nu il acuz, am remarcat doar ca nu l-am mai vazut pilotand in acest stil.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru