Vettel îl jigneşte pe Hamilton: "Strategia lui a fost o prostie"

de Daniel Popescu
Luni, 23.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a lansat un atac dur la adresa lui Lewis Hamilton după ce britanicul l-a depăşit pe german în ciuda faptului că era cu un tur în urma pilotului Red Bull.

Sebastian Vettel şi-a exprimat frustrarea pentru modul în care Lewis Hamilton a abordat Marele Premiu al Germaniei. Pilotul echipei McLaren a fost depăşit cu un tur din urmă din cauza unei pene suferite în al doilea tur, însă a profitat de pneurile mai proaspete ale monopostului şi l-a depăşit pe Vettel, iar ulterior s-a distanţat de acesta suficient de mult pentru a nu-i fi arătate steagurile albastre.

În ciuda faptului că mişcarea lui Hamilton a fost perfect regulamentară, Vettel l-a criticat dur pe rivalul său şi consideră că acesta a acţionat prosteşte.

"Nu a fost frumos ce a făcut Hamilton. Nu înţeleg de ce a concurat cu noi. Dacă vrea să meargă mai repede, trebuie să încetinească şi să-şi creeze o distanţă. A fost o prostie din partea lui, era cu un tur în urmă. Dacă vrei să fii rapid şi nu ai nicio şansă la victorie, ar trebui să dai dovadă de respect şi bună înţelegere. Nu m-am aşteptat să atace, pentru că nu am văzut rostul, iar apoi am fost surprins când l-am văzut lângă mine", a declarat el.

Urmareste Automarket
Oficialii echipei McLaren i-au luat apărarea lui Hamilton şi au explicat motivele pentru care britanicul a decis să-l depăşească pe Vettel chiar dacă era cu un tur în urmă.

"A fost perfect regulamentar. A revenit de la boxe şi a fost rapid. I-am spus că îi sunt arătate steagurile albastre pentru că Button era în urma lui. Când ţi se arată steagul albastru, ai două variante: laşi monopostul să te depăşească sau măreşti semnificativ ritmul. I-am spus să meargă mai repede şi să-l depăşească pe Vettel şi aşa a şi făcut. Nu l-am blocat deloc pe Vettel, pentru că el nu a putut ţine pasul cu el. Aşa că asta nu a avut niciun impact asupra cursei lui Vettel şi a fost perfect regulamentar", a precizat Sam Michael, directorul sportiv al echipei.

Via FIA

Comentarii (8)

  • A fi cu un tur in urma nu inseamna a sta la curul unuia mai lent (scuzati-mi expresia) cum nici a te afla in afara punctelor nu inseamna a abandona cursa.
    25 5
  • Off,off...s a suparat ca ia luat lopetica si galetusa cand se juca si el la nisip cu restul copiilor,vai,vai :)) !E greu sa nu mai pleci primul si sa nu te deranjeze nimeni,cred si eu,e greu in pluton,si frustrant cand nu mai ai cea mai buna jucarie.... ;) !!!???
    14 4
  • mobius
    Am spus-o mereu,atat Vettel cat si Hemilton au fost impinsi in fata fortat si mult prea devreme, asa ca sunt amandoi imaturi. Acum s-au incurcat reciproc, ceeace nu e o tragedie, sunt situatii in care ii incurca pe altii, uneori chiar decisiv. Daca ar fi sa aleg intre cei doi, in acest episod,eu asinclina sa-i dau dreptate lui Vettel, dar si Hamilton, daca a ascultat indicatiile echipei, are justificare pentru ce a facut, facilitand in acest fel un loc doi pentru Button.
    4 4
  • Atata timp cat ceea ce se intampla pe pista este regulamentar....orice nemultumire sau frustrare nu isi are rostul,punct !
    10 3
  • laurentiu draga nu erai tu deontolog ce este cu acest limbaj ?Sa iti zic ceva hamilton il vede pe Vettel ca fiind cel mai mare rival al sau de aceea a actionat asa este foarte simplu sa ii vezi frustrarea atunci cand Vettel il bate!Se numeste ciuda si invidie !La fel si la tine !
    1 3
  • Offf...de fiecare data eu am incercat sa "vorbesc" la "general",sa imi expun parerea chiar daca uneori ceea ce scriam nu era pe placul unora,nici nu era intentia mea,dar am evitat pe cat posibil sa ma iau la contrazis cu cineva sau sa argumentez cuiva,ceva.Dar acum am timp si...chef,chiar daca e un post mai vechi,deci.....pt Sebastian05 :) :
    1.Ma pot simtii flatat cand imi spui deontolog,chiar daca e la "misto"si nu e prima data.Ma ingrijoreaza putin ca ma iei cu "draga",tu avand un nik de baiat,m am mai linistit cand am vazut la profilul tau ca ai 17 ani,(bafta la anul la bac...sau ai scapat...:P ?),si esti inscris de curand...iar m a luat cu ingrijorare cand la sex ai trecut feminin,nu judec preferintele nimanui,(eu sper totusi ca e o greseala cand te ai inscris in mare graba :P ),dar prefer sa stiu cum sa pot aborda o discutie,cu toate ca nu cred ca e cazul :P !In legatura cu limbajul...nu stiu ce nu e ok,poate trebuia sa injur,sau consideri ca am facut o?!Cand e vorba de o discutie in jurul cozii,sincer o consider pierdere de vreme,aici era vorba de regulament si de incalcarea lui sau nu,si a fost nu!Nu mai reiau explicatiile,si nu e vorba ca sunt invidios sau ca mi e ciuda...poate chiar frustrat,nu e cazul acum,am avut destule ocazii in viata sa testez aceste sentimente si probabil voi mai avea,dar nu e cazul aici :))) !
    2.As fi initiat o iesire la o bere pentru titulatura de "deontolog" ce mi ai atribuit o,dar sunt derutat de ceea ce ti am scris mai sus,plus varsta la care alcoolul nu iti este permis,in cazul in care s ar respecta legea.Daca esti celalant model,(fata),o cafea ar fi fost alt pretext pentru multumiri...dar si aici varsta ar putea creea unele emotii,(nu ca m ar deranja :P).Crede ma ca am scris zambind,nu vreau sa o iei ca pe ceva personal,rautacios....considera l un pamflet !Cat despre F1...am speranta ca dialogurile si parerile sa devina cat mai obiective,doar cu limbaj de stadion sau "fanatism" in preferinte...nimeni nu poate fi luat in serios.P.S. nu promovez pacea in lume si nici nu ma imbrac in roz,tu? Cele bune ;) !
    3 1
  • Oke ! In legatura cu varsta,sexul etc am mai pus aceasta intrebare unui altuia Daca acolo scria ca eu sunt zana maseluta tu chiar credeai nu si vroiai sa iesim don't know la o plimbare prin padure cu alti fluturasi or something !!In fine consider ca toata lumea are draptul la o parere in limita bunului simt indiferent de varsta sex culoare si asa mai departe!Nu te-am luat la misto atunci cand ti-am spus deontolog era doar o concluzie despre ceea ce tu ai scris intr-un alt post. Am raspuns anterior atunci cand am vazut postul tau de doi ani sau doi neuroni cum preferi despre penalizarea lui Vettel !Si iti raspund pentru ca o DA imi place mult mult mult sa ma contrazic cu multi multi multi asa zisi deontologi ai neamului acesta, iar eu da militez penntru pace in lume!Sorry ca nu sunt Daniela Crudu sa ma scoti la o cafea !Si ne auzim dupa HungaryGp sa ne mai contrzicem un pic !Respect
    0 4
  • fan F1
    Ar trebui sa-i fie rusine.
    Eu i-as recomanda sa-i ceara scuze lui Hamilton.
    Asta nu-i comportament demn de un campion mondial.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru