VIDEO: 2.31 secunde, noul record mondial pentru un schimb de pneuri în Formula 1

de Daniel Popescu
Luni, 23.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren a stabilit la Hockenheim un nou record mondial pentru efectuarea unui schimb de pneuri în Formula 1. Mecanicii i-au schimbat caucicurile lui Jenson Button în numai 2.31 secunde!

McLaren Mercedes a scris duminică o nouă pagină de istorie în Formula 1, după ce a reuşit să doboare propriul record mondial pentru timpul necesar pentru un schimb de pneuri. Astfel, la ultima oprire la boxe, monopostul lui Jenson Button a staţionat doar 2.31 secunde, timp în care mecanicii au reuşit să înlocuiască fără emoţii toate cele patru pneuri.

Cronometrul oficial al Formulei 1 înregistrează timpul de staţionare la boxe cu o singură zecimală, însă, la fel ca multe alte echipe, McLaren deţine propriul cronometru care a indicat un timp de oprire de numai 2.31 secunde. Acesta este şi motivul pentru care BBC a menţionat într-un clip video ca timpul de staţionare al britanicului a fost de 2.4 secunde.

Precedentul record fusese stabilit tot de McLaren şi era de 2.8 secunde.

Via McLaren

Comentarii (2)

  • mecanicii McLaren erau cei mai rapizi inca de cand pilota acolo Ayrton Senna si Alain Prost! mi-aduc aminte cum Senna tocmai plecat de la ei avea sa piarda cursa din Brazilia tocmai pt ca mecanicii Williams i-au dat drumul dupa Schumacher care intrase in urma lui! poate istoria s-ar fi scris altfel daca Ayrton si Williams nu erau sub presiune la Imola(brazilianul nu obtinuse niciun punct)
    0 1
  • oricum se pare ca cele 2 secunde si un pic se compenseaza cu cele 7-8 cat il tin pe hamilton adesea! si atunci media e sub ferrari sau redbull
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru