VIDEO: Red Bull a inaugurat circuitul Red Bull Ring în Austria

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 16.05.2011
Dietrich Mateschitz a inaugurat sâmbătă circuitul Red Bull Ring, cunoscut anterior drept A1 Ring şi modernizat de patronul celebrei băuturi energizante.

Dietrich Mateschitz a organizat sâmbătă un eveniment festiv cu ocazia inaugurării circuitului Red Bull Ring din Austria. Circuitul este versiunea modernă a fostului circuit A1 Ring care a găzdui curse de Formula 1 până în sezonul 2003, iar patronul austriac a învestit, potrivit propriilor declaraţii, peste 100 de milioane de euro în acest proiect.

Inaugurarea circuitului a generat numeroase speculaţii privind o posibilă revenire a circuitului în calendarul Formulei 1, informaţiile fiind amplificate şi de Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale competiţiei.

"De ce nu? Renovarea ar fi trebui făcută acum 10 ani. Dacă nu ar fi plouat nici nu cred că realizam că sunt în aceeaşi zonă", a declarat britanicul.

Cu toate acestea, planurile actuale ale lui Mateschitz nu prevăd proiecte majore în Formula 1 sau Moto GP, cea mai importantă competiţie de motociclism din lume. "Nu vom avea curse de Formula 1 sau MotoGP aici", s-a limitat să declare austriacul.

La evenimentul de inaugurare au participat, printre mulţi alţii, Sebastian Vettel, Mark Webber, Christian Horner, Adrian Newey, Niki Lauda şi Gerhard Berger.

Primele competiţii cu care Red Bull Ring a semnat contracte pentru viitorul apropiat sunt Formula 2 şi Campionatul German de Turisme (DTM).

Comentarii (2)

  • Red Bull Ring
    Ma bucura sincer aceasta initiativa a lui Mateschitz. Fostul A1 Ring, era unul dintre circuitele pe care eu il admiram mult, datorita faptului ca este amplasat intr-o zona muntoasa si impadurita. Sper ca pana la urma, F1 sa revina aici. Conformatia acestui circuit, poate garanta spectacolul in curse. Cred ca ar fi un castig pentru F1.
    1 0
  • Cristi
    Greseala
    "a investit" si nu "a învestit"....

    http://dexonline.ro/definitie/%C3%8ENVEST%C3%8DT

    http://dexonline.ro/definitie/INVEST%C3%8DT
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru