Webber: "Am negociat cu Ferrari, dar am decis să rămân la Red Bull"

de Daniel Popescu
Marti, 10.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber a dezvăluit că a purtat negocieri cu Ferrari pe parcursul ultimelor luni pentru a devenit coechipierul lui Fernando Alonso în sezonul 2013.

Esential 7 ani aduna Mark Webber la Red Bull la sfarsitul sezonul 2013
1 an este durata contractele semnate de Mark Webber cu red Bull Racing incepand din sezonul 2009
Red Bull Racing a anunţat marţi semnarea unui nou contract cu Mark Webber pentru sezonul 2013, la numai două zile după victoria obţinută la Silverstone.

Presa internaţională a speculat anterior că pilotul australianul este principalul favorit să-l înlocuiască pe Felipe Massa la Ferrari în sezonul 2013, înainte de a-i face la rândul său loc lui Sebastian Vettel.

Ferrari a susţinut permanent că este prea devreme să se gândească la înlocuirea brazilianului, însă Webber a dezvăluit pentru prima oară că a discutat timp de mai multe luni cu oficialii Scuderiei pe tema unui posibil contract. "Au existat discuţii cu Ferrari, dar decizia mea a fost să rămân aici", a precizat el în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Red Bull.

Întrebat dacă decizia de a semna prelungirea contractului cu Red Bull a fost una uşoară în contextul ofertei primite de la Ferrari, Webber a replicat.

"Până la urmă, a fost. Au fost câteva luni interesante, dar în general dorinţa de a continua cu Red Bull a fost foarte puternică. Mă concentrez pe acest sezon şi, în plus, la Red Bull există fete şi băieţi incredibili cu care îmi place cu adevărat să muncesc. Asta a avut un efect uriaş asupra mea şi m-a ajutat să iau o decizie", a adăugat el.

În ultimii ani, Webber a preferat să semneze contracte pe un singur sezon ca urmare a faptului că se apropie de finalul carierei. Chiar dacă va avea 37 de ani la sfârşitul sezonului viitor, australianul nu exclude posibilitatea de a rămâne în Formula 1 şi în 2014. "Mi s-a pus această întrebare în ultimii patru ani şi răspunsul meu rămâne acelaşi. Este un sport bazat pe rezultatele obţinute în fruntea grilei, aşa că viitorul este în mâinile mele. Depinde numai de mine să obţin rezultate pe circuit", a adăugat el.

Via Red Bull Racing

Comentarii (2)

  • ferrari
    Deci, zvonurile din presa erau adevarate... cum la fel de adevarate sunt si acelea cu Vettel la Ferrari din 2014.
    3 3
  • de cand dracu a ajuns si webber asta un mare pilot nu pot sa imi dau seama.stiu doar ca a reusit si el sa castige de cateva ori cu redbull in conditiile in care redbull are cea mai buna masina de vreo 2 ani ,chiar si anul asta nu e o masina rea.are o gramada de ani in formula 1 si l a batut vettel de l a facut zob,un vettel care la randul lui nu e un pilot exceptional.e doar un pilot care a profitat la maxim de o masina excelenta
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru