Webber sugerează că Red Bull îl favorizează pe Vettel

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 05.11.2010
Mark Webber a sugerat că Red Bull îl favorizează pe Sebastian Vettel, însă consideră că acest lucru este normal.

Marele Premiu al Braziliei este gazda unei adevărate polemici legate de situaţia prin care trece Red Bull Racing în lupta pentru titlul mondial. În timp ce echipa continuă să-şi afirme susţinerea egală a lui Mark Webber şi Sebastian Vettel în lupta pentru titlu, pilotul australian a sugerat că Red Bull îl favorizează pe Vettel cel puţin din punct de vedere emoţional.

Întrebat direct dacă beneficiază de un sprijin egal din partea echipei, Webber a replicat: "Din punct de vedere tehnic totul a fost foarte, foarte bine", însă când a fost întrebat dacă situaţia este identică şi din punct de vedere emoţional lucrurile s-au schimbat radical. "Este evident, nu-i aşa? Bineînţeles, când există un tânăr în echipă, acolo se duc emoţiile. Aşa se întâmplă. Şi este absolut normal, pentru că am avut o mare oportunitate şi un monopost grozav şi am făcut lucruri grozave anul acesta."

Webber admite însă că Red Bull riscă să piardă titlul mondial în cazul în care îşi va trata piloţii în mod egal, pentru că rivalii de la Ferrari ar putea profita de această situaţie.

"Sunt pilot şi cred că asta creşte riscul să se întâmple aşa ceva dacă concurăm unul împotriva celuilalt sau dacă concurezi din greu până la sfârşit s-ar putea să nu obţii anumite campionate.

Dar cu siguranţă nu este decizia mea şi trebuie să-i întrebaţi pe oamenii care condus echipa", a adăugat el.

Deşi se află pentru prima oară în postura de a cuceri titlul mondial, australianul susţine că ratarea trofeului nu ar reprezenta o pierdere foarte mare, pentru că şi-a depăşit deja toate aşteptările.

"Dacă m-aţi fi întrebat la începutul anului, am o şansă să câştig titlul, am câştigat 4 curse, am avut 9 podiumuri şi a fost un an senzaţional pentru mine. Încă pot să pun cireaşă pe tort şi mi-ar plăcea foarte mult să fac asta. Dacă nu, soarele oricum va răsări duminică dimineaţa", a mai precizat el.

Via | Autosport

Comentarii (11)

  • WOOOW ce noutate.....:)))
    6 0
  • ctlnmihai
    deşi off topic este ă ştire interesantă
    http://www.planet-f1.com/news/3213/6487445/-Team-orders-could-result-in-jail-time-
    1 12
  • ctlnmihai
    erată
    deşi off topic este o ştire interesantă
    1 12
  • Web
    Vettel e mai talentat, Webber e un barbat adevarat.Desi Vettel are prima sansa fiind preferat de echipa Webber este cel pe care l-as vrea campion anul asta.
    12 2
  • ctlnmihai
    F1-zone
    şi dacă va ieşi alonso campion vei spune că alonso e un bărbat adevărat....
    2 12
  • ctlnmihai
    F1-zone
    Stupid is as stupid does. -- Forrest Gump
    2 13
  • Stoner
    Webber-Vettel
    Se ascut sabiile la Red Bull.Va fi interesant de vazut pe circuit ce-si vor spune cei doi.
    @F1-zone, n-are rost, omu' are limite adanci si profunde.Poate alcoolul sau drogurie sa fie de vina, sau pur si simplu natura umana
    13 1
  • ctlnmihai
    Stoner
    uite şi un cititor al lui Lucreţius ..de rerum natura...
    2 11
  • ctlnmihai
    Lucretius
    Lucretius*
    2 11
  • The Wall
    latina baltita
    Ia te uite, Lucretius cu diacritice, buna cultura:))..
    7 0
  • Spartanu
    F1
    deja apar probleme la REDBULL? sper sa fie un avantaj pt Ferrari.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru