Williams va anunţa linia de piloţi pentru 2012 în Brazilia

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.11.2011
Williams va anunţa piloţii cu care va concura în sezonul 2012 cel târziu la finalul acestei săptămâni, potrivit acţionarului Toto Wolff.

Williams se pregăteşte să pună capăt tuturor speculaţiilor cu privire la linia de piloţi pe care o va utiliza anul viitor printr-un anunţ pe care îl va face public până la finalul acestei săptămâni, când are loc Marele Premiu al Braziliei.

Principalul vizat de schimbare este Rubens Barrichello, despre care se vehiculează că va fi înlocuit de Kimi Raikkonen, finlandezul urmând să semneze un contract pe un singur sezon cu opţiune de prelungire pentru 2013.

Potrivit presei, fostul campion mondial intenţionează să cumpere 20% din acţiunile echipei prin intermediul unor fonduri arabe, însă în acelaşi timp vrea să fie disponibil pentru Mercedes GP în 2013, în cazul în care Michael Schumacher se va retrage din Formula 1 la sfârşitul anului viitor.

O altă opţiune pentru Williams este Adrian Sutil, care aproape sigur va pierde locul la Force India în favoarea lui Nico Hulkenberg, însă pe listă a apărut şi olandezul Giedo van der Garde. Barrichello nu cedează însă şi speră să găsească noi sponsori pe ultima sută de metri care să contribuie la bugetul echipei britanice pentru anul viitor.

"Dorinţa mea de a continua în F1 este atât de mare, încât în ultimele două luni am vizitat mai multe companii decât în 1990, când căutam sponsori pentru cursele din afara Europei.

Oferim o formă unică de participare pentru un sponsor. Nu numai expunere, ci şi ceva personalizat", a precizat el.

Nici postul lui Pastor Maldonado nu mai pare însă atât de sigur, după ce contractul de sponsorizare cu compania petrolieră de stat din Venezuela a intrat în atenţia congresului din aceasta ţară. Dacă înţelegerea va fi declarat ilegală, Maldonado risca la rândul său să-şi piardă locul în echipă. Între timp, pilotul de rezervă Valtteri Bottas speră să rămână la Williams şi să participe cu regularitate la antrenamentele de vineri.

"Nu am semnat nimic pentru anul viitor, dar nu văd niciun motiv pentru care rolul de pilot de teste la Williams să nu continue. Ar fi grozav dacă aş putea participa la antrenamentele de vineri, pentru ca testele sunt foarte limitate şi m-ar ajuta pentru sezonul 2013", a precizat el.

Via | AutoHebdo | YallaF1 | YallaF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru