Arabii: "Nu vom construi niciun circuit de F1 în Bulgaria"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 03.09.2010
Compania Emirates Associated Business Group a negat că va construi un circuit de Formula 1 în Bulgaria şi recomandă evitarea investiţiilor în această ţară.

Presa bulgară a relatat în această săptămână că guvernul bulgar a ajuns la un acord cu compania arabă Emirates Associated Business Group pentru construirea unui circuit de Formula 1 pe terenul unei foste baze aeriene din localitatea bulgară Dobroslavtsi, situată la 15 km de capitala Sofia.

Instituţiile statului de la sud de Dunăre afirmaseră la momentul respectiv că terenul a fost pus în mod gratuit la dispoziţia companiei arabe de către Bulgaria, iar costurile construcţiei urmau să fie asigurate integral de compania arabă.

Publicaţia bulgară Sega i-a contactat însă pe reprezentaţii companiei cu sediul în Emirate Arabe Unite, iar răspunsul primit din partea acestora a fost unul şocant: nu există niciun contract semnat intre Emirates Associated Business Group şi statul bulgar pentru construirea unui circuit de Formula 1!

Oficialii companiei arabe au admis că au primit o ofertă în acest sens din partea statului bulgar, însă au refuzat-o pentru că vecinii de la sud de Dunăre nu au pregătit încă nimic în acest sens.

"EABG a fost invitată de ofiţerul de presă al Primului Ministru pentru a discuta oportunitatea de a participa într-un proiect de Formula 1 prin intermediul unui mediator; am specificat că nu suntem interesaţi, dar acesta a menţionat ca F1 este o bună oportuniatte pentru că s-a lucrat deja foarte mult în acest sens.

Întrucât eram în regiune, am decis să ne oprim în Bulgaria pentru o zi să vedem despre ce este vorba. Pe parcursul întâlnirilor, EABG şi-a exprimat îngrijorarea că proiectul este într-un stadiu primar şi nu s-a lucrat nimic. Când am cerut un Studiu Economic de Fezabilitate, ni s-a spus că nu s-a făcut nimic. [...] Am fost şocaţi de modul în care a fost anunţat proiectul în presă", a precizat Raid Abu Hudra, CEO-ul companiei Emirates Associated Business Group, în cadrul unei scrisori expediate publicaţiei Sega.

Mai mult decât atât, compania a anunţat că nu va mai investi niciodată în Bulgaria şi că recomanda acest lucru şi celorlalţi companii din Orietenul Mijlociu. "Nu am întâlnit niciodată un asemenea nivel de neprofesionalism în privinţa modului de a face afaceri. Suntem atât de dezamăgiţi de atitudine, încât vă asigur că asta a distrus orice şansă de a acorda atenţie oricărei afaceri din Bulgaria şi îi vom sfătui pe partenerii şi colegii noştri să facă la fel", a mai precizat Hudra.

Iată textul integral al scrisorii expediate de compania Emirates Associated Business Group publicaţiei bulgare Sega:

bulgaria

Este pentru a doua oară când Bulgaria eşuează în tentativa de a construi un circuit de Formula 1, după ce planurile anterioare au fost anulate de datoriile acumulate la bănci de Federaţia Bulgară de Motociclism.

Via | Sega

Comentarii (3)

  • ceea ce trebuia demonstrat
    Ce mai poate fi de comentat ? Tipic fostului sistem comunist: spunem ca am facut si apoi ne apucam de insailat ceva .
    Imi vine sa vomit cind ma gindesc ca si la noi se petrec lucrurile aidoma .
    6 0
  • :)) Mult mai frumoasa viata in Bulgaria decat in Romania:))
    Saracii bulgari, viseaza si ei...
    3 2
  • Bulgaria F1
    L'as ca nici romanica nui mai breaza tot asa este de inapoiata Si imbacsit statul de aparatcik comunisti ,care numai sa Fure stiu ..mergem la unguri sau la turci ma i bine..oameni cu spirit intreprinzatori si cu fatza de comercianti:))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru