Ecclestone cere echipelor să solicite amânarea cursei din Bahrain!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 07.06.2011
Într-o răsturnare incredibilă de situaţie, Bernie Ecclestone cere echipelor din Formula 1 să solicite amânarea Marelui Premiu al statului Bahrain pentru finalul sezonului!

Consiliul Mondial al FIA a decis vineri printr-un vot în unanimitate reprogramarea Marelui Premiu al statului Bahrain pentru 30 octombrie, iar Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, a fost unul dintre cei mai aprigi susţinători ai acestei propuneri.

Totuşi, presa internaţională a continuat să transmită informaţii potrivit cărora luptele de stradă din Bahrain sunt în continuare în plină desfăşurare, ceea ce l-a determinat pe Ecclestone să-şi schimbe radical opinia. Britanicul în vârstă de 80 de ani le-a solicitat echipelor prin intermediul unei scrisori comune să respingă data de 30 octombrie şi să solicite un nou vot prin care cursa să fie reprogramată la finalul sezonului.

"La modul în care decurg lucrurile în acest moment, nu avem nicio idee ce se va întâmpla. Mai bine mutăm Bahrain la finalul sezonului şi, dacă totul este bine şi în siguranţă, atunci bine şi putem merge acolo. Dacă nu, atunci nu mergem acolo şi nu vor fi probleme.

Am ascultat raportul FIA potrivit cărora nu mai sunt probleme în Bahrain, dar nu asta am auzit eu şi cred că trebuie să fim atenţi. Banii nu fac diferenţa. Cursa este acolo pentru că oamenii din Bahrain ne-au solicitat să o păstrăm. Dacă nu va fi nicio cursă îi vom returna, dar nu banii sunt problema. Problema este dacă este sigur şi bine să avem o cursă. Putem schimba data de 30 octombrie printr-un vot prin fax dacă este necesar. Se poate face, şi încă rapid", a declarat Ecclestone citat de publicaţia britanică Daily Telegraph.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, echipele din Formula 1 vor emite marţi un punct de vedere oficial pe tema reprogramării Marelui Premiu al statului Bahrain în 30 octombrie.

Via | Daily Telegraph

Comentarii (2)

  • Incredibil dar (se pare) adevarat
    Dl. Ecclestone renunta la niste bani... asa ceva se vede mai rar. Oricum siguranta ar trebui pusa pe primul loc intotdeauna.
    9 0
  • nimic incredibil
    Ecclestone vrea sa amane pentru finalul sezonului cursa dintr-un singur motiv - sa creasca sansele pentru ca aceasta sa se desfasoare.
    Daca s-ar programa cursa din Bahrain pe 30 Octombrie, atunci cursa din India ar fi reprogramata pe 11 decembrie, ceea ce ar face imposibila o alta reprogramare a cursei din Bahrain.
    Probabil a luat aceasta decizie dupa ce a cercetat mai atent situatia din Bahrain.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru