Echipele decid sâmbătă dacă vor concura în Bahrain

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.04.2012
Echipele vor stabili sâmbătă la Shanghai dacă vor participa la Marele Premiu al statului Bahrain, în contextul violenţelor de stradă din această ţară.

La mai puţin de 24 de ore după ce un şef de echipă a declarat sub protecţia anonimatului că speră ca Marele Premiu al statului Bahrain să fie anulat, presa internaţională a dezvăluit că reprezentaţii tuturor echipelor se vor reuni sâmbătă pentru a discuta despre acest subiect.

Întâlnirea va avea loc în paddock-ul circuitului de la Shanghai, iar echipele vor decide dacă vor participa sau nu la cursa din Bahrain programată la numai şapte zile după Marele Premiu al Chinei.

Echipele de top şi-au rezervat deja bilete pentru revenirea în Europa la scurt timp după cursă de la Shanghai, semn că anularea Marelui Premiu al Bahrainului devine din ce în ce mai probabilă.

Teoretic, decizia finală aparţine celor de la FIA şi lui Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1. Cu toate acestea, Ecclestone a dezvăluit pentru publicaţia The Times că nu va obliga echipele să concureze în Bahrain dacă acestea nu îşi doresc acest lucru.

"Dacă echipele nu vor să meargă, nu le putem obliga", a declarat britanicul.

Echipele refuză să-şi exprime opiniile în mod public de teamă să nu intre în conflict cu organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain, mai ales că această ţară plăteşte o taxă anuală de 40 de milioane de dolari pentru includerea în calendar. În plus, McLaren este deţinută în proporţie de 50% de fondul de investiţii Mumtalakat Holding Company deţinut de statul Bahrain.

Via | GPUpdate | The Times

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru