FIA analizează legalitatea mecanismului de control al gărzii la sol testat de Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.01.2012
Ferrari a dezvăluit că FIA analizează dacă sistemul de control al gărzii la sol dezvoltat de Lotus pentru sezonul 2012 respectă regulamentul tehnic.

Presa internaţională a dezvăluit în această săptămână că Lotus lucrează la implementarea unui mecanism de ajustare a gărzii la sol pentru monopostul din sezonul 2012 care să fie activat direct de pilot prin intermediul unei pedale.

Sistemul ar ajuta la păstrarea unei anumite gărzi la sol în momentul în care pilotul frânează, ceea ce ar îmbunaţi performanta aerodinamică şi controlul asupra pneurilor. Deşi informaţia a ajuns în presa abia în această săptămână, Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari, a dezvăluit că sistemul este deja evaluat de reprezentaţii FIA, care vor anunţa echipele dacă tehnologia este regulamentară.

"Lucrul despre care vorbiţi este legat mai degrabă de stabilitatea în momentul frânării. Este un sistem despre care ştiu că au existat câteva documente scrise intre FIA şi echipe. Aşteptăm confirmarea finală dacă astfle de dispozitive sunt legale sau nu. Dar cu siguranţă analizam astfel de dispozitive pentru a vedea cum pot contribui la performanţă.

Dar trebuie să aşteptăm reacţia FIA în această privinţă", a declarat italianul în cadrul evenimentului Wrooom.

În cazul în care sistemul va fi declarat legal, este foarte posibil ca multe echipe să încerce implementarea acestuia pe monoposturi, ceea ce ar însemna că Lotus va pierde avantajul de a fi încercat prima un astfel de mecanism.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Ferrari, Lotus

Comentarii (4)

  • Sheherazada
    Suspans
    Povesti fara sfarsit. Nu mi se taie capul!
    1 0
  • emerson
    Suspect
    Ce idiotenie pe cei de la Lotus,sa intrebe daca e legal un dispozitiv!!! Si de ce,pana la urma,FIA,a impartasit cu ceilalti smecheria... Ceva nu-i in regula. Practica atator ani,arata ca pui in practica o descoperire/inventie,iar daca adversarii o descopera,se omologheaza sau nu,dar mai degraba da,dar cel care porneste/gaseste smecheria are un avantaj de timp,pana ce il implementeaza ceilalti si pana si al celorlalti devine performant. Ceva schioapata sau mai sunt amanunte care nu se cunosc....
    2 0
  • Sheherazada
    emerson
    Ai perfecta dreptate. Dar cu stirile astea nu mai deosebim faptele de basmele puse in circulatie.
    2 0
  • Carambol
    Ciudat
    Ciudata formulare. Schumi la borna 43... Ce, a venit SMURD-ul sa il descarcereze? Chiar asa de tare s-a lovit de borna 43... De ce borna si nu baliza?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru