Red Bull dezvăluie de ce refuză introducerea reducerii costurilor în regulament

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.03.2012
Christian Horner a explicat motivele pentru care Red Bull Racing refuză semnarea unei scrisori prin care echipele invită FIA să introducă măsurile pentru reducerea costurilor în regulamentul sportiv.

Red Bull Racing şi Scuderia Toro Rosso sunt singurele echipe care au refuzat semnarea unei scrisori prin care să propună ca actualul acord pentru reducerea costurilor să fie inclus de FIA în regulamentul sportiv.

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, susţine că actuala campioană mondială a luat această decizie din cauza faptului că fiecare echipă este structurată în mod diferit, iar numărul de angajaţi care lucrează la o cursă nu poate fi stabilit cu precizie.

"Din ceea ce am citit, scrisoarea cere FIA să reglementeze acordul pentru reducerea costurilor (RRA), iar asta ar reprezenta în opinia noastră o cale greşită. Există căi mai bune de a face asta prin regulamentul sportiv şi tehnic şi nu prin restricţionarea resurselor care se bazează pe echivalenţa timpului şi a personalului. Asta este întotdeauna complicat în companiile care sunt subsidiare, în special pentru constructori", a declarat britanicul.

Horner sugerează practic că producătorii auto au posibilitatea de a ascunde o parte din munca dedicată Formulei 1 prin intermediul companiei-mamă, în timp ce echipe precum Red Bull, Sauber sau Force India nu ar avea această variantă.

Prin urmare, Horner susţine că cea mai bună soluţie pentru reducerea costurilor nu este restricţionarea resurselor, ci limitarea drastică a utilizatorii anumitor componente, cum ar fi motoarele, sau a sesiunilor de teste.

"Când a fost creată FOTA au existat restricţii pentru personal, numărul de motoare, cutii de viteze, teste în timpul sezonului şi alte lucruri care reduc costurile. Acestea sunt lucrurile pe care ar trebui să ne concentrăm în loc să stabilim limite de timp care, în orice formulă sau mecanism, duce la probleme şi dificultăţi. Noi preferăm să păstrăm lucrurile simple şi să avem itemi măsurabili", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru