Ecclestone: "Nu există nicio indicaţie că etapa din Bahrain va fi anulată"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.04.2012
Bernie Ecclestone susţine că nu există nicio indicaţie că Marele Premiu al statului Bahrain va fi anulat, în ciuda prostelor de stradă din această ţară.

Reprezentanţii echipelor din Formula 1 se vor reuni sâmbătă la Shanghai pentru a decide dacă sunt de acord să concureze în Bahrain în lumina numeroase conflicte de stradă care afectează această ţară de peste un an.

Întâlnirea vine după ce un şef de echipă care a preferat să-şi păstreze anonimatul şi-a exprimat dorinţa ca această cursă să fie anulată din motive de securitate. Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale, insistă că până în prezent nu există niciun indiciu că a patra etapă a sezonului va fi anulată.

"Niciuna dintre echipe nu şi-a exprimat îngrijorarea în faţa mea, din contră. În acest moment nu există nicio indicaţie că Marele Premiu al statului Bahrain nu se va desfăşura", a declarat britanicul pentru postul de televiziune BBC.

Pe de altă parte, Ecclestone a admis că există posibilitatea ca actualul contract pe care Bahrain îl are cu Formula 1 să nu fie reînnoit, în special dacă şi etapa din acest an va fi anulată, la fel ca cea de anul trecut.

Într-un alt interviu, acordat de data aceasta celor de la Associated Press, britanicul a avertizat că echipele vor încălca regulamentul dacă nu vor participa la eveniment.

"Nu există nicio metodă prin care să-i forţăm pe oameni să meargă acolo. Nu putem să le spunem că trebuie să meargă, dar ar încălca contractul cu noi dacă nu ar merge. Din punct de vedere comercial trebuie să meargă, dar depinde numai de echipe dacă decid să meargă sau nu. Până acum nimeni nu mi-a zis altceva decât că vom merge să concurăm în Bahrain", a explicat el.

Conform Acordului Concorde, fiecare echipă este obligată să participe la fiecare cursă din calendarul competiţional, cu excepţia cazului în care FIA anulează o etapă, aşa cum s-a întâmplat anul trecut cu Bahrain.

Via | BBC Sport | SportingLife

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru